Две са основните версии, които работят разследващите за тежката катастрофа с автобус на

...
Две са основните версии, които работят разследващите за тежката катастрофа с автобус на
Коментари Харесай

Две версии за тежката катастрофа с автобус край Свиленград

Две са главните версии, които работят разследващите за тежката злополука с автобус на туристи край свиленградското село Младиново - човешка неточност при придвижване с несъобразена скорост или ненадейно изникнала техническа нередовност. Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов.

До момента са разпитани 19 души, назначени са голям брой експертизи. Пробите за алкохол и опиати на водача са негативни.

Няма данни друго транспортно средство да е взело участие в случая.

е жертвата в злополуката.

В болничното заведение в Хасково са прегледани 10 души, като 9 от тях са приети в болница с разнообразни контузии, без заплаха за живота. 

Общо 9 пациенти са в хасковската болница, а в Свиленград - 6 индивида. Четирима са настанени в харманлийската болница. Това съобщи здравният министър Асен Меджидиев в Хасково по мотив тежкия случай.

По негови думи тежки оперативни интервенции не са осъществявани.

" Въпреки тежкия случай и то в неприятни атмосферни условия, екипите на незабавна помощ са реагирали доста съответно. 7 екипа са били незабавно на терен. Изчакахме да се направи триаж от тях. Благодаря на трите лечебни заведения в района, защото те събраха всички лекари разполагаем да са в цялостна подготвеност за оперативни намеси ", изясни здравният министър.

Междувременно по Българска национална телевизия специалистът по пътна сигурност Диана Русинова означи, че в региона на пътното произшествие липсват маркировка и съществени знаци - за рисков завой и за ограничаване на скоростта до 40 км/ч. Освен това пътят е бил извънредно хлъзгав.

Поредният рисков път, за който имахме сигнали, акцентира Русинова и изрази вяра да бъде открито кой не си е приключил работата, тъй че той да бъде осъден.

Припомняме, рейсът, в който са пътували над 40 души, се преобърна нощес на пътя Тополовград -Свиленград. Един човек почина, а други девет бяха ранени. Хората са се прибирали от екскурзия от гръцкия град Кавала и са пътували за Бургас.

Пострадалите са настанени в лечебните заведения в Хасково, Харманли и Свиленград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР